Monday, August 17, 2015

Spicy Summer Jalapeño Dogs...Mmmmm!

This shop has been compensated by Collective Bias, Inc. and its advertiser. All opinions are mine alone.
#VivaLaMorena #CollectiveBias


In my Mexican culture, it’s rare to have a meal that doesn’t include chile (hot peppers). We love to put the hot stuff on EVERYTHING, including fruit and alcoholic beverages!
So it’s never surprising that in a city like Los Angeles, with a large Mexican/Mexican-American population, food vendors tend to include hot peppers on their menus.
In Downtown LA, for example, if you visit the Fashion district, you will undoubtedly try the famous street hot dogs, sold by Hispanic vendors and always inclusive of jalapeño peppers. My husband and I call them jalapeño dogs. At the Dodgers Stadium, these jalapeño dogs are super popular too because they’re sooooo delicious (and very spicy).
Basically, it’s a bacon wrapped hot dog, with ketchup, mustard, grilled onions, chopped tomatoes and plenty of jalapeños, of course.



I had wanted to make these at home for a while until I couldn’t resist my craving for a jalapeño dog and made a trip to Walmart. They’re the perfect summer recipe. They’re very easy to make and everyone will love them!
While at Walmart, I discovered La Morena products in the Hispanic Foods aisle. I immediately grabbed a couple of cans of La Morena whole & sliced jalapeño peppers because I really feel La Morena products add authentic Latino flavors to any traditional American BBQ dishes (like these hot dogs).



First of all, I must say that for my jalapeño dog recipe, jalapeños are truly a main ingredient.
Even though they seem like a simple garnish, the jalapeño flavor creates a delicately infused balance of flavors when combined with the onions and franks.

Ingredients (makes 6):
·         6 Franks
·         6 slices of Bacon
·         1 large yellow onion, thinly sliced
·         1/3 cup cooking oil
·         1 can of La Morena sliced jalapeño peppers
·         1 cup chopped tomato
·         Sliced avocado
·         Hot dog buns
·         Ketchup
·         Mustard



Instructions
Start by sautéing the onions on a large pan. Add about ½ cup of La Morena sliced jalapeños to the pan and pour the jalapeño juice from the can over the onions.
While the onions and jalapeños are frying, wrap the bacon around the franks and add them to the pan.

The key to making these Jalapeno Dogs is to pour the jalapeño juice from the can of La Morena Jalapeño peppers over the onions and franks!


It’s very common to see street vendors’ sauté everything at once. This is how the jalapeño flavor is infused with the onions, bacon and franks.
You’ll know when the franks are ready because the bacon will take on a crispy, brownish color and attach perfectly to the franks.



Once they’re done, you add all the accompaniments in the following order: ketchup, mustard, a good portion of jalapeño-infused grilled onions, avocado slices, tomato and last but not least—La Morena sliced jalapeños!



These jalapeño dogs are so good you’ll likely go for a second one but make sure you have a napkin nearby because the mix of grilled and spicy ingredients may get gooey and drip down your chin as you’re taking the next bite…Mmmm. Enjoy!



En español

En la cultura mexicana, es raro disfrutar una comida que no incluya chile. Nos encanta ponerle picante a todo, hasta en la fruta y las bebidas alcohólicas!
Así que ya era de esperarse que en una ciudad como Los Ángeles, con una gran población mexicana / mexico-americana, los vendedores de comida casi siempre incluyen algo con chile en sus menus.
 
En el centro de Los Ángeles, por ejemplo, si visita los famosos “callejones”, sin duda probará los famosos “Hot Dogs”, preparados por nuestra gente latina que siempre le pone chiles jalapeños. Mi marido y yo los llamamos los “Jalapeño Dogs”. En el estadio de los Dodgers, estos “Jalapeño Dogs” también son populares por lo increíblemente deliciosos (y muy picantes) que están.
Se trata de una salchicha con un pedazo de tocino envuelto y con catsup, mostaza, cebollas asadas, tomates picados y por supuesto, muchos jalapeños.
Había querido hacer estos “Jalapeño Dogs” en casa desde hace un tiempo hasta que no pude resistir el antojo e hice un viaje a Walmart. Es la receta ideal para una rica comida de verano. Son muy fáciles de hacer y todo el mundo se quedará con ganas de más!
En Walmart, descubrí que venden productos de La Morena en el pasillo de comidas latinas. Inmediatamente tomé un par de latas de chiles jalapeños curtidos de La Morena porque siento que estos productos verdaderamente le agregan un auténtico sabor latino a cualquier platillo tradicional americano (como estos Hot Dogs).
Para empezar, les diré que para esta receta los jalapeños son realmente un ingrediente principal.
A pesar de que parezcan un sencillo condimento, los jalapeño hacen una infusión de sabores cuando se combinan con la cebolla y las salchichas.

Ingredientes (para 6):
• 6 salchichas
• 6 rebanadas de tocino
• 1 cebolla amarilla grande, en rebanadas finas
• 1/3 taza de aceite de cocina
• 1 lata de La Morena en rodajas pimientos
• 1 taza de tomate picado
• 1 aguacate rebanado
• 6 panes para Hot Dogs
• Salsa de tomate (kétchup)
• Mostaza

Primero se pone la "ketchup" y mostaza y luego se agregan los demás ingredientes.

Instrucciones
Para empezar, saltear la cebolla en una sartén grande. Agregar ½ taza de jalapeños rebanados La Morena a la sartén y vierta el jugo de jalapeño de la lata sobre las cebollas.
Mientras las cebollas y los jalapeños se están friendo, envuelva el tocino alrededor de las salchichas y añádalos a la sartén.
Es muy común que los vendedores ambulantes salteen todos los ingredientes a la vez. Así es como el sabor de los jalapeños se infunde con la cebolla, el tocino y las salchichas.
Usted sabrá cuando las salchichas están listas porque el tocino se verá frito y crujiente y se adjuntará perfectamente a las salchichas.
Una vez que haya terminado, se suman todos los acompañamientos en el siguiente orden: la salsa de tomate (kétchup), mostaza, cebolla, aguacate, tomate y por último los jalapeños rebanados marca La Morena!

Estos “Jalapeño Dogs” están tan ricos que quizá deseen comer otros dos, pero asegúrese de tener una servilleta a la mano porque la mezcla de ingredientes pueden chorrear un poco conforme vaya dando la  siguiente mordida ... Mmmm. ¡Que disfruten!

1 comment:

Adrianas Best Recipes said...

I love hot dogs and this recipe is very good I need to try it soon! Thanks for participating in this shop #client