Thursday, December 4, 2014

My Take on 'Mexican Bruschetta' -- a great holiday appetizer plus other ideas with Hampton Creek's Just Mayo

 
I came up with the idea of creating a “Mexican Bruschetta” after trying the Just Mayo Chipotle flavor.
As you may have read in this previous post, Hampton Creek is a company based out of the Bay Area in California. They came up with a delicious mayonnaise-tasting spread, which is egg-free, soy-free, cholesterol-free, gluten-free, dairy-free, lactose-free, non-GMO, Kosher, very affordable and much healthier than it’s mayonnaise counterparts (probably why other mayonnaise companies are feeling threatened).
In any case, when I tried the Chipotle flavored spread, I knew I had to use it in some type of dish with Mexican flair.
So I put the spread to the test by using it in my own creation of Mexican Bruschetta. It’s a very, very simple recipe and a perfect appetizer for the holidays. Best of all, it tastes soooooooooo good!
Ingredients:
Mexican Bollilo bread
Tomatoes
Cilantro
Queso Fresco (I used Cacique)
Just Mayo Chipotle Spread
 
Instructions:
Slice the bolillo bread in round thin slices. Finely chop the tomatoes and cilantro and set aside.
Spread Just Mayo Chipotle on the bolillo slices and top with the chopped tomatoes and cilantro. Use the queso fresco to crumble on top. That’s it!
 
 



 
Another idea for the Just Mayo Chipotle spread: Use it to give a bit of spice to your breakfast by adding to an egg white veggie omelet. This was one of the best meals of the week!
 

 
Hampton Creek Also makes “Just Cookie Dough” Imagine your favorite chocolate chip cookie dough, but without the preservatives and bad stuff. It’s chocolate chip cookie bliss. I made these for Thanksgiving Day and got extra festive by using turkey shaped cookie cutters.
Here’s the best thing of all— you  can purchase Hampton Creek products at most grocery stores, including Dollar Tree!!
 


 
 
En español
Se me ocurrió la idea de crear una "Bruschetta mexicana" después de probar Justo Mayo con sabor a salsa Chipotle.
Como usted pudo haber leído en este post anterior, Hampton Creek es una empresa con sede en el Área de la Bahía en California. La compañía creó una variedad de mayonesa – sin el uso de huevos, muy asequible y muy saludable que le está haciendo la competencia a las otras marcas de mayonesa (probablemente la razón por la cual otras empresas de mayonesa se sienten amenazadas y han entablado demanda contra esta compañía Californiana).
En fin, cuando probé la crema sabor Chipotle, supe que tenía que usarla en algún tipo de platillo mexicano.
Así que puse el producto a prueba con mi propia creación de Bruschetta mexicana. Es una receta muy sencilla y muy un aperitiva, perfecta para las fiestas. Lo mejor de todo, su sabor es delicioso!
ingredientes:
Pan mexicano tipo Bollilo
tomates
cilantro
Queso Fresco
Just Mayo sabor a chipotle
Instrucciones:
Cortar el pan bolillo en rodajas finas redondas. Picar los tomates y cilantro. Untar Just Mayo Chipotle sobre las rebanadas del bolillo y cubrir con tomates picado y cilantro. Utilice el queso fresco a desmoronarse en la sobre el tomate y cilantro. Asi de sencillo!
fotos
Otra idea para disfrutar Just Mayo Chipotle: Utilícela para darle un poco de picante a su desayuno añadiendo a un omelete de claras de huevo vegetariano. Esta fue una de las mejores comidas de la semana!
Hampton Creek también hace "Just Cookie Dough " Imaginese a su masa de galletas con chispas de chocolate preferida, pero sin los conservantes y cosas malas. Hice estas galletitas para el Día de Acción de Gracias y me puse muy de fiesta con cortadores de galletas con forma de pavo.
Pero aquí está lo mejor de todo- puede comprar productos Hampton Creek en la mayoría de los supermercados, incluyendo Dollar Tree !!

1 comment:

Esmeralda Velasquez said...

I tried to find it at Ralph's-- no luck. That chipotle mayo's just screaming "deviled eggs" at me!!