Thursday, April 3, 2014

The Case for Sushi {Tasty Thursday}

An article on the history of Sushi claims Los Angeles was the first city in the United Stated to be introduced to this traditional Japanese culinary creation. It apparently arrived from Japan in the 1960s and a few years later, people in big cities like New York and Chicago were also enjoying the new raw fish concept.
Today, sushi is everywhere...including on my mind as something I crave frequently.
The term "Sushi" stands for sour-tasting and was given as a name in reference to the rice, not the actual fish.
That's because the very first form or sushi was wrapped in "sour, fermenting rice".
Back then, the rice was discarded but the fish had this lingering sour aftertaste, which gave it a unique flavor.
By the late 1700s, vinegar was added to the rice for preservation.
All this to say...I love sushi and I'm glad the Japanese came to share it with us Angelenos first!
Depending on how it's prepared, sushi can be a very healthy meal option (only raw fish, no rice, no cream cheese rolls or tempura).
And if you get lucky, you'll find a seat in front of the sushi chef, where you'll get to see first hand, everything that's involved with getting a few bites to your palate.
Mmmm...Sounds like dinner (again).

These pictures were taken from a meal we had at nearby Sushi restaurant, in the San Gabriel Valley.

Raw pieces of fish served alone are called "sashimi"


Here is a delicious caterpillar roll with avocado over the rice



En español

Un artículo sobre la historia del Sushi afirma que Los Ángeles fue la primera ciudad en los Estados Unidos que conoció las famosas piezas de pescado crudo. Al parecer, el sushi llegó de Japón en la década de los 60 y unos cuantos años más tarde, la gente en otras grandes ciudades como Nueva York y Chicago también estaban disfrutando del nuevo y delicioso concepto de la gastronomía Japonesa.
Hoy en día, el sushi se puede conseguir en todas partes ... incluso está en mi mente como algo que se me antoja con frecuencia.
El término Sushi significa “algo que tiene sabor amargo” y se le dio como nombre en referencia al arroz que lo envuelve, no el pescado en sí.
Sucede que la primera forma de preparar sushi involucraba envolverlo en arroz fermentado agrio.
En aquel entonces, el arroz se descartaba, pero el pescado permanecía con un saborcito amargo, lo que le daba un gusto único.
A finales de los años 1700, al arroz se le añadió vinagre para conservar el pescado de mejor manera.
Les cuento todo esto para que vean cuanto me gusta el sushi y me alegro que los japoneses hayan llegado a compartirlo con el pueblo angelino primero!
Dependiendo de cómo se prepara, el sushi puede ser una opción de comida muy saludable (comiendo sólo el pescado crudo, sin arroz, ni rollos con queso crema o fritos con tempura ) .
Y si tienes suerte, al ir a un restaurante de sushi podrás encontrar un asiento en frente del chef, donde podrás apreciar con tus propios ojos, todo lo que se tiene que hacer para que estas piecitas de pescado lleguen a tu paladar.
Mmmm ... Me suena como una buena opción para la cena (otra vez).

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