Thursday, March 27, 2014

Fun with Fideo {Tasty Thursday}


If you grew up in a Mexican home, then chances are you enjoyed Fideo throughout your childhood.
Fideo is a traditional noodle recipe that reportedly originated in Mexico. It’s easy to make, very tasty and can be served either as a soup, a side dish or a main course, depending on how it’s prepared.
One day when I picked up Benny from daycare, his babysitter told me he had eaten like a champion that day. I asked what she had made for lunch and she replied: “Fideo”.
Needless to say, it’s become a popular dish at our home because it’s true…Benny loves it!
Vermicelli pasta is used to make Fideo.
It’s cooked in a little bit of olive oil until it browns.
Meanwhile, I chop a small onion, tomatoes and a garlic clove, liquefy them in a blender and add the mixture to the browned vermicelli. Many people use Knorr chicken bouillon seasoning to add flavor but it contains MSG and we're trying to stay away from that particular ingredient (MSG is a flavor enhancer that's been linked to some pretty bad health issues). Instead of Knorr, I simply add salt to taste.
Also, Benny is really independent and refuses to let others feed him. This means I have to avoid making soupy Fideo to avoid an even bigger mess than what we experience daily during meal time!
My fideo recipe is more of a pasta and I add a little bit of queso fresco to give it the additional degree of yummy.
For exact portions and detailed cooking instructions, there’s a great Fideo Youtube tutorial here: https://www.youtube.com/watch?v=fmTsWHwzvg4









Paul calls and asks if Benny has already eaten dinner. "He certainly has," I reply.

En español

Si tu creciste en un hogar mexicano, entonces seguramente has disfrutado de la rica sopa de Fideo.
Fideo es una receta tradicional, que al parecer se originó en México. Es fácil de hacer, muy sabroso y se puede servir como una sopa, un tentempié  o un plato principal, dependiendo de cómo se prepare.
Un día cuando fui por Benny a la guardería, la niñera me dijo que había comido como un campeón ese día. Le pregunté lo que había hecho para almorzar y me respondió: "Fideo" .
Cabe mencionar que el fideo se ha convertido en un platillo popular en nuestra casa porque es verdad... a Benny le encanta!
La pasta Vermicelli se utiliza para hacer el Fideo.
Se fríe en un poco de aceite hasta que se dora.
Mientras tanto, se corta una pequeña cebolla, unos dos o tres tomates y un diente de ajo. Luego estos se licúan y se añaden al fideo que para ese entonces ya debería estar doradito. Muchas personas utilizan el sazonador de pollo Knorr Suiza, que contiene el ingrediente MSG. Siendo que Paul y yo estamos tratando de evitar el consumo de MSG, que ha sido relacionado a problemas de salud bastante malos. En lugar de Knorr Suiza, nosotros le añadimos sal al gusto.
Ahora bien, como Benny es realmente independiente y se niega a dejar que otros lo alimenten, procure hacer el Fideo algo espeso para evitar un desastre a la hora de comer!
Mi receta de fideo contiene un poco de queso fresco para darle otro aspecto delicioso a la sopita.
Para la receta de Fideo con medidas exactas, vea este video de Youtube aquí:
https://www.youtube.com/watch?v=fmTsWHwzvg4

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