Thursday, January 16, 2014

El Jardin Restaurant in Houston, Texas

A New York Times food critic once described the food at El Jardin Restaurant in HoustonTexas as “paralyzing”.
The description was in reference to the combination of menu prices and food flavor. I recently visited this landmark restaurant because one of my favorite friends from my days as a TV news reporter was getting married and I traveled to Houston to join her on her special day. She invited me to the rehearsal dinner, which took place at El Jardin.
And El Jardin is owned by her husband’s family, The Gonzalez Family.
Now, if you’re from CaliforniaArizona or Texas, chances are you’ve likely tried some pretty tasty Mexican food joints…Seriously, who doesn’t love crispy chips with fresh salsa and a plate of cheesy enchiladas?
But there’s always a distinction when you sit and eat at a locally-owned, family-run, service-friendly, mariachi-playing, colorful restaurant like El Jardin, that delivers huge trays of sizzling and perfectly seasoned beef, chicken and shrimp fajitas, on your table and right before your hungry eyes. Mmmmm. Are you hungry yet?
The Fajita tray was accompanied by a cup of charro beans and Mexican rice, fresh guacamole, flour tortillas and delicious salsa.
I swear I couldn’t stop eating, it was so good!
Now top that with a cold Margarita on the rocks, buñelos for dessert followed by my very own personal flan…yeah, you can’t beat it.
The restaurant has been open for over 30 years, (which to me, speaks volumes of the quality of food and service).
Needless to say, if you’re in the Houston area and want some good Mexican food, you should head out to El Jardin Restaurant. Website here: http://www.eljardinhouston.com



Welcome to El Jardin!

The starters

Pounds of delicious meat.
No caption needed. Amazing.
Perfectly crunchy and flaky with the right amount of sugar and cinnamon
The mariachi taking a dinner break
Aren't these adorable?
Some of the bride's lovely friends enjoying the food & atmosphere
Jose Gonzalez III greets friends and customers at the family restaurant
En español (jueves en la cocina)
Un crítico de la gastronomía que escribe para el periódico New York Times describió una vez la comida de El Jardin Restaurant en Houston, Texas, como "paralizante".
La descripción fue en referencia a la combinación de precios del menú y el sabor de los platillos.
Recientemente visité el restaurante porque una de mis amigas más queridas de cuando trabajé como reportera de televisión se iba a casar y viajé a Houston para acompañarla en su día de boda. Ella nos invitó a cenar después del ensayo en la iglesia al restaurante El Jardín.
El Jardin es propiedad de la familia de su marido, la familia González.
Y bien, si eres de California, Arizona o Texas, es muy probable que has probado algunos sabrosos restaurantes de comida mexicana ... Y es que, ¿a quién no le encantan las tortillitas doraditas con salsa fresca y un plato de enchiladas con mucho queso?
Sin embargo, siempre hay una distinción cuando te sientas en un restaurante local, manejado por una familia, con buen servicio al cliente y un mariachi alegre tocando de fondo como El Jardín, que además, ofrece enormes platos de fajitas de res, pollo y camarones perfectamente sazonadas. Mmmmm. ¿Ya les dio hambre?
Pues el plato de fajita fue acompañado por una taza de frijoles charros y arroz, guacamole fresco, tortillas de harina y una deliciosa salsa.
Se los juro que no podía dejar de comer, ¡estuvo todo sabrosísimo!
Ahora agréguenle a eso una Margarita bien fría, crujientes buñelos de postre, acompañados por un rico flan... de veras que fue lo máximo para el paladar.
El restaurante ha estado abierto por más de 30 años, (lo cual dice mucho sobre la calidad de la comida y el servicio).
Por estas razones, me doy el permiso de sugerir que si se encuentran en el área de Houston y quieren saborear una buena comida mexicana, prueben la de El Jardin Restaurant. Sitio web aquí: http://www.eljardinhouston.com/

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